Vendéglő átalakítása

Vendéglő és üzlet átalakítása a Hegykői Fő utcán.

Célunk volt a meglévő épület megtartható részeinek felhasználásával új mai igényeket kielégítő étterem és üzlet kerül kialakításra. Az átalakítás során az egyszerű tömegek alkalmazása mellett a közterület fejlesztés szempontjai is lényeges tényezőként kaptak szerepet. A kiépítésre kerülő parkolók és rendezett zöldterület felé nyílik ki az épület terasza és főbejárata is.
Az épület funkcionális tagolását annak adottságaihoz igazítottuk, így elsősorban a központi részében a fogyasztótérnek ad helyet . Az utcai traktusba helyeztük a helyi termékek boltját. A két funkció közé került a vizesblokk, iroda és raktár. Az épület hátsó zártabb tömegében helyeztük el a konyhát, annak kiszolgáló helyiségeivel, valamint padlásfeljárót.
Az új épületrészek anyaghasználatánál egyszerű, a faluhoz és a meglévő épülethez köthető anyagokat használtunk: antik szürkés barnás egyenes vágású hornyolt cserépfedés, sötétbarna színű fa nyílászárók, padlóburkolat, horganyzott acéllemez, fehér színű simított vakolat.

Vaskakas

Vendéglő átalakítása

Vendéglő átalakítása